Svrha i pravna osnova prikupljanja podataka

Možete biti sigurni: Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora te isključivo za vlastiti marketing i ostvarenje drugih legitimnih interesa za poboljšanje našeg poslovanja, kao i radi poštivanja naših pravnih obveza. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

Obrada se izvodi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i hrvatskim zakonima i propisima.

Centralna baza kupaca

Vaše osobne podatke pohranjujemo u našoj centralnoj bazi kada postavite neki upit, zatražite ponudu ili sklopite ugovor poput online narudžbe, ili otvorite online korisnički profil) na našem webshopu. Ovisno o vrsti zahtjeva ili ugovora, radi se o sljedećim podacima:

 • Ime i prezime
 • Adresa (stanovanja i/ili dostave)
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona / faksa
 • Roba / usluga
 • Bankovni podaci
 • IP adresa (vidi ispod: Ostali razlozi obrade podataka kupaca na Webshopu)

Ove podatke obrađujemo u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s Vama i ispunjenja ostalih Vaših zahtjeva. Podaci se također obrađuju na temelju naših legitimnih interesa za poboljšanje poslovanja, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu. Podaci su dostupni samo onim djelatnicima u našim prodajnim centrima, webshopu i korisničkoj podršci kojima su nužni za obavljanje posla, kako bismo Vam pružili ugovorene usluge i podršku.

Za sklapanje ugovora potrebni su minimalno Vaše ime, prezime i adresa, kako bismo Vas mogli identificirati.

Kontakt podatke (npr. adresa e-pošte) prikupljamo za ispunjenje Vaših zahtjeva (npr. slanje ponude na Vaš zahtjev, potvrda webshop narudžbe) i izvršenje ugovora (npr. adresa dostave, broj telefona za kontakt). Kod ugovaranja ProfiCard pogodnosti kupnje na odgodu, obrađuju se i bonitetna izvješća korisnika, kako bismo mogli utvrditi ispunjavaju li uvjete za ostvarivanje pogodnosti. Ovisno o načinu plaćanja, obrađujemo i bankovne podatke.

Svi gore navedeni podaci prikupljaju se kao nužni te bez njih nije moguće sklapanje i ispunjenje ugovora i izvršenje Vaših zahtjeva. Ako je korisnik u sklopu ProfiCard programa odredio dodatne ovlaštenike (posjednike) kartica, obrađujemo i njihova imena i prezimena i poslovni odnos s korisnikom programa, te bilježimo broj kartice kod svake kupnje, sve kako bismo osigurali da samo ovlaštene osobe koriste kartice i na taj način ostvarili svoj i korisnikov legitiman interes sprječavanja prijevara.

IP adresa se isključivo koristi u mjeri koja je to potrebna za zaštitu legitimnih interesa odgovorne osobe ili treće stranke, pod uvjetom da ne prevladavaju interesi ili osnovna prava i sloboda subjekta, koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, (npr. za provođenje pravnih postupaka i za istragu kaznenih djela).

Vođenje baze podataka Zapporia kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa Zapporia-a za poboljšanje efikasnosti poslovanja i kvalitete usluge, a uz to nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i Vaše interese, jer kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim centrima i odjelima, omogućili smo Vam:

 • Reklamacije i povrate u svim našim centrima
 • Zamjenu robe u sklopu jamstva u svim našim centrima
 • Razne načine plaćanja u svim našim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz drugih prodajnih centara u svim našim centrima
 • Rezervaciju i preuzimanje robe iz webshop ponude u svim našim centrima
 • Povrat sredstava u svim našim prodajnim centrima

Naša korisnička podrška stoji Vam na raspolaganju za sve upite i reklamacije, kao i za informacije i savjete.

Online plaćanje u Zapporia.com webshopu

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama u našem webshopu odvija se isključivo u sustavima pod tehničkom i pravnom odgovornošću našeg pružatelja usluge online naplate:

Stripe Payments Europe, Limited
Lower Grand Canal Street,
Dublin 2, Ireland 
https://stripe.com/en-gb-hr

Web Studio platforma za online naplatu WSpay™ certificirana je prema standardu PCI DSS, što znači da ispunjava najstrože zahtjeve za sigurno postupanje s kartičnim podacima i njihovo čuvanje.

Kako bismo ostvarili svoja potraživanja prema bankama, nakon uspješno izvedene transakcije, od WSpay™ platforme dobivamo sljedeće podatke: ime i prezime posjednika kartice, vrstu kreditne kartice (Maestro, Visa, itd.), oznaku banke preko koje se izvršila transakcija, broj rata za autoriziranu transakciju, maskirani broj kartice s kojom je izvršeno plaćanje, oznaku pripada li kartica izdavatelju kartice preko kojeg se obavljala autorizacija i broj autorizacije.

Dostava proizvoda naručenih u webshopu

Osobne podatke kontakt osobe za isporuku, tj. ime i prezime, adresu isporuke i broj telefona, koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, prosljeđujemo našem partneru za logistiku kako bismo pripremili proizvode iz Vaše narudžbe i dostavili ih na adresu prema Vašem zahtjevu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti i kontaktirati Vas isključivo u svrhu isporuke pojedinačnih pošiljki, sukladno našim uputama. Poslovni partner za logistiku i dostavu je:

Gebrueder Weiss d.o.o.
Jankomir 25
HR-10000 Zagreb

Korisnička podrška

U svakom od naših prodajnih centara imamo službu za korisnike koja zaprima Vaše upite i zahtjeve koje postavljate u centru, telefonom ili e-poštom, te po potrebi uključuje stručne djelatnike ili našu centralnu korisničku podršku. Isto tako, ako Vaše upite ili zahtjeve uputite centralnoj korisničkoj podršci, po potrebi bit će proslijeđeni službi za korisnike nekog od naših prodajnih centara. Vaši upiti i zahtjevi dostupni su samo onim djelatnicima koji su uključeni u ispunjenje Vaših zahtjeva, a pri tom mogu biti razmijenjeni i Vaši dodatni podaci (npr. dodatni kontakt podaci, podaci o kupnji ili jamstvu, reklamacije i sl.).

Kako bismo našim kupcima i korisnicima pružili efikasniju podršku, koristimo software u oblaku za upravljanje korisničkim upitima tvrtke Zendesk Inc. iz SAD-a, koja je sukladno ugovoru sa Zapporia-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka, sukladno sklopljenim standardnim ugovornim klauzulama odobrenim na razini EU. Kopija sklopljenih standardnih ugovornih klauzula, kao i dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU dostupne su na zahtjev, molimo kontaktirajte nas kako je navedeno u uvodu. U Zendesk sustavima spremljeni su Vaša adresa e-pošte i sadržaji Vaših poruka. Davatelj usluge je:

Zendesk, Inc
1019 Market Street, 6th Floor
San Francisco, California 94103, USA

Registracija i otvaranje profila na Zapporia.com web mjestu

Za registraciju su potrebni sljedeći osobni podaci: ime i prezime, adresa e-pošte i lozinka. Ovi podaci (osim lozinke) i povijest narudžbi u Vašem profilu, dostupni su djelatnicima Zapporia.com webshopa. Podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbi koje napravite s Vašim profilom.

Vaš Zapporia.com profil dostupan je putem interneta samo nakon prijave s točnim prijavnim podacima, stoga Vam preporučujemo da u skladu s dobrom praksom čuvate te podatke i koristite sigurne (složene) lozinke.

Izravni marketing

Izravni marketing je oblik informiranja i oglašavanja kojim se obraćamo direktno našem kupcu raznim kanalima, npr. poštom, e-poštom ili SMS porukom, kao i potencijalnom kupcu koji je prethodno iskazao interes za naše proizvode ili usluge.

Ovisno o tome o kojem kanalu izravnog marketinga se radi, obradu Vaših podataka temeljimo ili na Vašoj privoli ili na našem legitimnom poslovnom interesu, sve kako je objašnjeno dalje u tekstu:

 • Svim našim ProfiCard članovima i korisnicima  šaljemo informacije poštom ili e-poštom u obliku newslettera („Zapporia ProfiCard newsletter“). Slanje Zapporia ProfiCard newslettera temelji se na našem legitimnom interesu obavještavanja članova i korisnika ProfiCard programa o novostima vezanim za program i naše ponude.
 • Na temelju Vaše pojedinačne nedavne kupnje, možemo Vam e-poštom poslati upit o zadovoljstvu kupljenim proizvodima i pruženim uslugama, kao i ponuditi povezane proizvode, ako smatramo da bi Vam bili zanimljivi. Ako ste naš kupac poduzetnik (npr. obrt, društvo), a niste član našeg ProfiCard programa, možemo Vam poslati poziv za učlanjenje poštom ili e-poštom. Slanje upita i ponuda temelji se na našem legitimnom interesu održavanja kvalitetnih odnosa s Vama kao kupcem ili potencijalnim kupcem i promoviranja naše ponude povezanih proizvoda.
 • Za redovan newsletter („Zapporia newsletter“) možete se prijaviti na našim stranicama. Zapporia newsletter šaljemo na temelju Vaše privole. U bilo kojem trenutku možete povući privolu za obradu Vaših osobnih podataka u ovu svrhu, odnosno, otkazati Zapporia newsletter na načine opisane u nastavku.

Osim u svrhe izravnog marketinga, svim našim kupcima i korisnicima po potrebi šaljemo obavijesti e-poštom u obliku newslettera („Zapporia važne informacije“) o važnim promjenama u našem poslovanju (npr. izmjenama u jamstvima ili uvjetima poslovanja). Slanje Zapporia važnih informacija pomaže ispunjavanju naših zakonskih i/ili ugovornih obveza prema našim kupcima i korisnicima, te se temelji na našem legitimnom interesu da ih na odgovarajući način obavijestimo o važnim promjenama u našem poslovanju koje ih se mogu ticati.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu Vaših podataka za pojedini ili sve kanale našeg izravnog marketinga, kao i za slanje obavijesti Zapporia važnih informacija. Prigovor se može istaknuti na način opisan niže u <Pravo na prigovor> i <Kontakti: kako možete ostvarivati svoja prava> ili prema uputama koje ćete dobiti uz marketinške materijale. U slučaju newslettera prigovor se može istaknuti i klikom na poveznicu za odjavu u newsletteru kojeg ste dobili od nas, čime se izražava prigovor na dobivanje te određene vrste newslettera (Zapporia newsletter, Zapporia ProfiCard newsletter, Zapporia važne informacije).

Za isporuke newslettera, kao i za upravljanje listama primatelja i evidenciju prigovora (tj. odjava), Zapporia koristi Mailchimp platformu i usluge društva “The Rocket Science Group, LLC” iz SAD-a, koje je sukladno ugovoru sa Zapporia-om izvršitelj obrade te postupa isključivo po našem nalogu i poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka sukladno sklopljenim standardnim ugovornim klauzulama odobrenim na razini EU. Kopija sklopljenih standardnih ugovornih klauzula, kao i dodatne informacije o prijenosu osobnih podataka izvan EU dostupne su na zahtjev, molimo kontaktirajte nas kako je navedeno u uvodu. Davatelj usluge je:

The Rocket Science Group LLC
675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 500
Atlanta, Georgia 30308, USA

Što se tiče Vaših prava, upućujemo Vas na odjeljak <Prava ispitanika>. Ovdje napominjemo da za ostvarivanje pojedinih prava mogu biti potrebne prethodne informacije s Vaše strane (npr. vrijeme i mjesto snimanja, radi utvrđivanja videosnimke koja se odnosi na Vas). Također, ostvarivanje pojedinih prava može biti ograničeno (npr. zbog zaštite prava drugih osoba koje su zabilježene na videosnimci). U svakom slučaju možete dobiti dodatne informacije o obradi Vaših podataka i svim navedenim okolnostima.

Uporaba kolačića i ostale tehnologije

Za ugodan doživljaj kupovine Zapporia koristi različite usluge, koje uporabljuju kolačiće i sličnu tehnologiju. Pojedine usluge su potrebne za rad online trgovine te ne zahtijevaju pristanak. Ostali služe za analizu i poboljšanje vašeg korisničkog doživljaja, a koristimo ih mi i naši vanjski partneri kako bismo vam prikazali relevantan reklamni sadržaj.

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj i pomoću kojih web mjesto, koje pruža kolačiće, čita određene informacije. Kolačići ne pokreću programe te ne mogu prenijeti viruse na vaše računalo. Služe kako bi poboljšali internetske ponude te ih učini korisnijima. Koristimo kolačiće kako bismo identificirali redovite posjete ako imate korisnički račun kod nas. U drugom slučaju morate se za svaki posjet ponovno prijaviti.

Ova web stranica koristi sljedeće vrste kolačić, čiji je opseg i način djelovanja opisan u sljedećem odlomku:

Privremeni kolačići

Ovi kolačići se automatski brišu nakon što korisnik zatvori svoj preglednik. U to se ubrajaju sesijski kolačići. Oni pohranjuju tzv. ID-sesije, pomoću kojeg se različiti upiti vašeg preglednika pridodaju zajedničkoj sesiji. Na taj se način vaše računalo može ponovno prepoznati kada se vratite natrag na našu web stranicu. Sesijski kolačići se brišu kada se odjavite ili zatvorite preglednik.

Trajni kolačići

Ovi kolačići se automatski brišu nakon određenog vremena, koje se razlikuje od kolačića do kolačića. Kolačiće možete u svakom vrijeme izbrisati u sigurnosnim postavkama vašeg preglednika.

Pristanak na uporabu nepotrebnih usluga

Prilikom prvog ulaska na naš webshop otvorit će se Pop-Up prozor (Upravljanje pristankom), gdje tražimo vaš pristanak za navedene svrhe korištenja. Pristanak za uporabu nepotrebnih usluga dat ćete pritiskom na „Prihvati sve“. Odabir možete u svakom vrijeme obraditi u „Postavkama kolačića“ ili pritiskom na „Odbij usluge“ odbit ćete sve nepotrebne usluge. Obratite pozornost da u tom slučaju eventualno nećete moći koristiti sve usluge ove Internet stranice.

Ostale informacije

Sve važne informacije o uslugama, koje se koriste na našem Zapporia webshopu, možete pronaći u Postavkama kolačića. Tu su među ostalim navedeni i pravni razlozi za obradu osobnih podataka i vrijeme pohrane.

Obrada vaših osobnih podataka radi identificiranja i sprječavanja zlouporabe putem praćenja profila (Profile Tracking)

Slučajevi prevara idu na štetu svih. Kako bismo spriječili takve slučajeve, pokušat ćemo ih prepoznati uz pomoć vanjskih pružatelja usluge i zatim kontrolirati. Kako bismo to mogli učiniti, prikupit ćemo i pohraniti podatke kada posjetite naš webshop. Radi se o sljedećem:

1. vašim podacima za zaključivanje ugovora (predmet kupnje, ime, adresa računa i isporuke, e-mail adresa, način plaćanja i način slanja) i

2. vašem profilu uređaja (tj. hardware i software informacije vašeg uređaja) na temelju sljedećeg

podaci, koje prikupimo, kao npr. postavke jezika vašeg preglednika ili pogonski sustav vašeg krajnjeg uređaja.

Podaci, koje prikupimo na temelju http-protokola preko vašeg računala, kao npr. pohranjeni kolačići na vašem završnom uređaju.

Na taj način imamo mogućnost prepoznati vaše uporabljene krajnje uređaje pri novim posjetima našem webshopu. U tom slučaju automatski provjeravamo postoje li naznake zlouporabe našeg webshopa. Ako postoji sumnja za zlouporabu, zaposlenik naše Internet trgovine provjerit će procjenu i temeljne naznake.

Moja košarica
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još ništa niste odabrali.