Opći uvjeti poslovanja

O web mjestu i primjeni ovih uvjeta

Na web-trgovini zapporia.com pružamo Vam širok asortiman proizvoda uz detaljne informacije o svakom od njih. Tu su i stručne preporuke za korištenje odabranih proizvoda, kao i obavijesti o trenutnim promocijama, novostima u ponudi i drugim zanimljivostima.

Korištenjem usluga našeg web-trgovine zapporia.com, prihvaćate navedene uvjete. U sklopu uvjeta posebno ističemo policu privatnosti, koja je dostupna na odjeljku
polica privatnosti. Uvjete možete pregledavati u bilo kojem trenutku na našem web mjestu, te napominjemo da zadržavamo pravo ažuriranja uvjeta bez prethodne najave.

Pružatelj usluga i prodavatelj proizvoda na elektroničkoj platformi zapporia.com je:

Ime Tvrtke: Centella j.d.o.o.

Adresa Tvrtke: Valpovačka 15

Lokacija: 21000, Split

OIB:58658764944, 

MBS: 04872550

Trgovački sud: u Splitu 

U daljnjem tekstu Zapporia označava davatelja usluge, a zapporia.com  Webshop odnosi se na web mjesto i internet trgovinu. 

Za sve narudžbe i kupnje na zapporia.com Webshopu vrijede isključivo ovdje navedeni kupoprodajni uvjeti.

Osnovni pojmovi i obveze

Definicija Korisnika 

Korisnik predstavlja svaku fizičku ili pravnu osobu koja pristupa ili koristi usluge predstavljene na ovom web mjestu. Očekuje se da korisnici koriste usluge ove web stranice sukladno njenim namjenama, ovim uvjetima, kao i općeprihvaćenim standardima ponašanja na mreži. Prilikom naručivanja ili korištenja usluga koje zahtijevaju unos informacija, korisnici su dužni pružiti precizne i točne podatke.

Definicija Kupca

Kupac i ugovorna strana prema zapporia, prilikom sklapanja ugovora o kupoprodaji na web-trgovini zapporia.com za određenu narudžbu, jest osoba koju korisnik specificira prilikom obrade narudžbe pod “Podaci o kupcu”. Korisnik koji naručuje u ime pravne ili druge fizičke osobe mora posjedovati odgovarajuće dozvole ili suglasnost te osobe.

Temeljne Obveze Prodavatelja

Zapporia, u svojstvu pružatelja usluga i prodavatelja na elektroničkoj platformi, djeluje i pruža usluge u skladu s ovim uvjetima, kao i zakonskim i regulatornim okvirima Republike Hrvatske.

Zapporia preuzima odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, naročito člancima 400 do 422.

Nastajanje i zaključenje kupoprodajnog ugovora

Preduvjeti

Sklapanje ugovora vrši se isključivo na hrvatskom jeziku

Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 500€.

Maksimalna ukupna težina po pojedinoj narudžbi je 20 kg.

Postupak Naručivanja, Potvrde Narudžbe i Plaćanja

Nakon što korisnik odabere željene proizvode te ih smjesti u svoju virtualnu košaricu, potrebno je unijeti relevantne podatke o kupcu, adresu dostave i metodu plaćanja na stranici za obradu narudžbe. Svi nepotpuni ili netočni unosi bit će naglašeni crvenom bojom uz odgovarajuće poruke o pogreškama. Detaljnije informacije o procesu narudžbe i obradi narudžbe dostupne su na stranici “Upute za korištenje”.

Odabirom opcije “Potvrdite narudžbu i plaćanje”, korisnik finalizira postupak narudžbe te time izražava svoju namjeru za sklapanje kupoprodajnog ugovora s prodavateljem. Potvrđivanjem narudžbe, korisnik izražava suglasnost s primanjem računa u elektroničkom formatu. Nakon uspješne narudžbe, korisnik će primiti elektroničku potvrdu o prijemu narudžbe od strane web trgovine zapporia.com.

Vrste plaćanja

Uplate se mogu izvršiti putem kreditnih kartica (uključujući MasterCard, Visa i Maestro), kao i kroz PayPal, Google Pay, Apple Pay i plaćanje pouzećem. Ne nudimo gotovinske popuste za unaprijed izvršena plaćanja. Zadržavamo pravo da određene metode plaćanja ponudimo isključivo za specifične vrste dostave, primjerice, one koje su usko vezane uz adekvatnu kreditnu sposobnost, u svrhu zaštite od kreditnog rizika.

Plaćanje pouzećem

Plaćanje naručene robe obavit će se gotovinom prilikom dostave paketa, prema iznosu specificiranom na računu. U slučaju jednostranog raskida ugovora, u skladu s odredbama Točke 2, povrat novčanih sredstava izvršit će se putem bankovnog transfera. Za realizaciju takvog povrata potrebni su nam podaci o Vašem bankovnom računu, koliko podaci o bankovnom računu nisu dostavljeni, unatoč našim uzastopnim podsjetnicima, zadržavamo pravo izdati kupon u vrijednosti vraćene robe kao oblik povrata sredstava.”

Plaćanje kreditnom karticom

Tijekom procesa narudžbe, iznos se plaća unaprijed unosom podataka o kreditnoj kartici. Nakon što je roba otpremljena, iznos koji će se teretiti s Vaše kreditne kartice bit će prilagođen s obzirom na primijenjene popuste, kupone i ostale relevantne faktore, ovisno o pojedinom slučaju. U slučaju robe izrađene prema specifikacijama potrošača ili robe prilagođene potrošaču, terećenje kreditne kartice vrši se odmah, uz konačno obračunavanje iznosa nakon primjene svih relevantnih popusta, kupona i sličnih olakšica.

Plaćanje Google Payom

Plaćanje se vrši izravno putem Vašeg Google računa. Nakon što izvršite narudžbu, bit ćete preusmjereni na Google za autorizaciju plaćanja ukupne vrijednosti narudžbe. Čim primimo potvrdu o Vašoj autorizaciji, započinjemo s procesom isporuke, u skladu s navedenim rokom dostave za Vašu narudžbu. Ovisno o odabranom načinu plaćanja, iznos koji će biti terećen putem Google Paya odražavat će konačnu fakturiranu vrijednost, umanjenu za sve primijenjene popuste, kôdove kupona i slično, odmah nakon autorizacije plaćanja ili otpreme pošiljke.

Plaćanje Apple Payom

Plaćanje se obavlja izravno preko Vašeg Apple računa. Po podnošenju narudžbe, bit ćete preusmjereni Appleu za autorizaciju plaćanja ukupnog iznosa narudžbe. Čim primimo obavijest o Vašoj autorizaciji, započinjemo s procesom otpreme. Rok isporuke Vaše narudžbe ovisi o prethodno dogovorenom vremenskom okviru. Iznos koji će biti terećen preko Apple Paya bit će konačni fakturirani iznos, umanjen za sve primijenjene popuste, kodove kupona i slično, i to odmah nakon što primimo autorizaciju plaćanja ili nakon što pošiljka bude poslana.

Plaćanje PayPalom

Plaćanje se izvršava izravno putem Vašeg PayPal računa. Nakon što podnesete narudžbu, bit ćete preusmjereni na PayPal kako biste potvrdili iznos narudžbe. Čim primimo potvrdu o Vašoj autorizaciji na našem PayPal računu, pristupit ćemo isporuci, sukladno navedenom vremenskom okviru isporuke za naručeni artikl. Vaš PayPal račun će biti odmah terećen konačnim iznosom fakture, umanjenim za sve primijenjene popuste, kodove kupona i slično, odmah nakon što primimo potrebnu autorizaciju.

Stripe:

Stripe Technology Europe, Limited (“Stripe PSP”) regulirana je od strane Centralne banke Irske. Centralna banka Irske odobrila je Stripe PSP kao instituciju za elektronički novac pod referentnim brojem C187865. Stripe PSP ne nudi oblike depozita ili štednih računa. Također, Stripe PSP nije član Sheme kompenzacije financijskih usluga ni Sheme jamstva depozita.

Ako je korisnik na blagajni webshopa izabrao “Plaćanje pouzećem” kao način plaćanja, obvezuje se troškove proizvoda i dostave prema iznosu sa narudžbe platiti dostavnoj službi prilikom preuzimanja robe.

Nakon što smo zaprimili narudžbu i potvrdu plaćanja, počinjemo proces obrade narudžbe i pripreme isporuke. Ako neki proizvod, unatoč pažljivom planiranju i organizaciji, nije moguće isporučiti pravovremeno ili uopće, korisnik će biti o tome informiran i konzultiran o drugim mogućnostima. Ako se ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, korisnik može otkazati narudžbu u cijelosti prije zaključenja kupoprodajnog ugovora. 

Zaključenje kupoprodajnog ugovora 

Nakon uspješno obrade narudžbe koja je izvršena putem webshopa ili bankovne transakcije te pripreme pošiljke za isporuku, zapporia izdaje račun i dostavlja ga korisniku elektroničkom poštom. Zapporia si pridržava pravo ne zaključiti kupoprodajni ugovor u situacijama kada proizvod nije dostupan ili ako naiđe na druge komplikacije, o čemu će pravovremeno obavijestiti korisnika.

Kupoprodajni ugovor smatra se zaključenim u trenutku izdavanja računa. Dokaz o zaključenju ugovora za narudžbe izvršene putem webshopa ili bankovnog prijenosa je elektronička poruka s pridodanim računom, koju korisnik može arhivirati za svoje potrebe

Pravo potrošača na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača kupci potrošači imaju pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora sklopljenog za proizvode i usluge iz zapporia.com Webshopa kako slijedi.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, trebate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu:

Ime: Zapporia Webshop

Adresa: Valpovačka 15

Lokacija: 21000 Split

ili elektroničkom poštom na adresu: [email protected]

U obavijesti navedite:

 • Ime i prezime
 • Adresu
 • Broj telefona
 • Adresu elektroničke pošte
 • Broj Narudžbe
 • Razlog povrata proizvda
 • Proizvod je korišten / Proizvod nije korišten

Možete koristiti i obrazac za jednostrani raskid ugovora kojeg možete skinuti ovdje: dokument

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Povrat novca bit će izvršen uplatom na vaš IBAN račun. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što vam se povrat odobri i roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Robu vratite tako da ju pošaljete u zapporia partnerski logistički centar, informacije o lokaciji povrata će vam biti dostavljenje

MBE lokacija za povrat

Molimo učinite to bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno službi koju smo ovlastiti za primanje robe. Izravne troškove povrata robe snosite sami. Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Zapporia jamstvo zamjene

Dodatno, zapporia daje kupcu i “Jamstvo zamjene” prema kojem kupac može u roku 30 dana od kupnje proizvoda zamijeniti pogrešno ili u prevelikim količinama kupljene proizvode uz predočenje računa. Uvjet za zamjenu prema ovom jamstvu je da proizvod u originalnom pakiranju i neoštećen bude vraćen u Zapporia Logistički Centar . Jamstvo zamjene je isključeno za proizvode izrađene po posebnoj narudžbi kupca.

Zakonska prava kupca na povrat u roku 14 dana, kao i jamstvena prava u svezi s oštećenjima i nedostacima kupljenih proizvoda, vrijede dakako u svakom slučaju.

Jamstva

Ako je navedeno jamstvo na proizvod u našoj internet trgovini, ono vrijedi za vrijeme trajanja navedenog razdoblja, računajući od isporuke proizvoda kupcu. Pojedinačno jamstvo odnosi se na tehničku ispravnost proizvoda. 

Jamstva ne vrijede za:

 • aku-baterije 
 • Baterije
 • rasvjetna tijela 
 • potrošne dijelove. 

Ukoliko dođe do kvara uređaja unutar jamstvenog roka, zapporia će po vlastitoj procjeni popraviti ili zamijeniti uređaj ili Vam vratiti novac nakon povrata pokvarenog uređaja. Svi ostali zahtjevi ne spadaju u garanciju. Jamstvo ne pokriva kvarove nastale uobičajenim trošenjem, nepravilnim korištenjem ili pogrešnim održavanjem uređaja te kvarove koji su kupcu bili poznati pri kupnji. Jamstvo prestaje vrijediti u trenutku kada kupac ili druga osoba samostalno otvori kućište uređaja.

Kupac uvijek zadržava zakonom propisana prava na jamstvo.

Prikaz informacija o proizvodima i rokovima isporuke

Proizvodi će biti dostavljeni u skladu s opisom i prikazom u web trgovini, uz pridržavanje prava na manje varijacije, tehnološka poboljšanja i promjene pakiranja. Moguće su tiskarske greške te manja odstupanja u boji ili strukturi u opisu i prikazu proizvoda.

Pravodobna isporuka i poštivanje navedenih rokova za isporuku podrazumijeva ispunjenje obveza drugih partnera uključenih u proces, kao i odsutnost više sile koja bi nam mogla otežati proces, poput: štrajka/ova, požara, potresa, ratova, prometnih zapreka, prekida u opskrbi energijom, izvanrednih stanja, elementarnih nepogoda i drugih okolnosti koje nismo uzrokovali. U takvim situacijama, rok isporuke se produljuje. Ako je isporuka potpuno ili djelomično nemoguća ili nerazumna za realizaciju, Zapporia ima pravo odustati. U ovim slučajevima, kupac ne može zahtijevati naknadu štete.

Prikaz cijena proizvoda i troškova isporuke

Sve prikazane cijene na stranicama proizvoda su u eurima, bez troškova dostave i s uključenim PDV-om. Za bolju preglednost, redovne cijene proizvoda koji su trenutno na akciji ili sniženju su prekrižene, a za određene vrste proizvoda prikazane su i cijene po osnovnoj mjernoj jedinici (litra, kilogram) u skladu s propisima. Prikazane cijene odnose se samo na pojedini proizvod, dok pribor i dekoracija nisu uključeni u cijenu.

Trošak dostave određuje se prema ukupnoj težini svih proizvoda iz određene narudžbe i destinaciji. Točan trošak dostave prikazuje se na blagajni webshopa i možete ga provjeriti prije potvrde narudžbe. Više informacija o dostavi možete pronaći na stranici Dostava.

Prikazane cijene proizvoda i troškovi nisu obvezujući, u slučaju pogreške zadržavamo pravo na izmjenu sve do zaključivanja kupoprodajnog ugovora, o čemu ćemo Vas obavijestiti prije isporuke. Ako se ne slažete s izmjenama, možete otkazati narudžbu u cijelosti.

Nakon što pripremimo naručene proizvode za isporuku, izdat ćemo račun na ime kupca. Račun šaljemo e-poštom na e-adresu kupca koju ste nam dali u postupku prolaska kroz blagajnu i potvrde narudžbe.

Registracija i korisnički profili

Korisnički profil je namijenjen prostor na web stranici dostupan samo korisniku koji ga je kreirao i ostalim korisnicima kojima on to omogući. Registracija je postupak kreiranja korisničkog profila, a registrirani korisnik i vlasnik profila je korisnik koji ga je kreirao sa svojim pristupnim podacima.

Korisnik može samostalno kreirati profil na ovim stranicama, dovoljno je postaviti pristupne podatke. Na svom profilu, korisnik može popuniti dane adrese i ostale podatke kako bi ubrzao proces kupnje u budućnosti, ali to nije obavezno. Ako ih popuni, podaci moraju biti točni i ispunjeni u svim obaveznim poljima. Korisnik se obvezuje da će svaki put kada koristi te podatke pri prolasku kroz blagajnu webshopa, nadopuniti i ispraviti ih ako su zastarjeli ili iz nekog drugog razloga nisu točni u trenutku kupnje.

Korisnici moraju biti punoljetni za sklapanje obvezujućeg ugovora ili, ako nisu, moraju imati pristanak roditelja ili skrbnika za korištenje. Točnost informacija: Korisnici se obvezuju na pružanje istinitih, točnih i potpunih informacija o sebi i svom poslovanju. Ako to ne učinite, račun može biti obustavljen ili ukinut.

Sigurnost računa: korisnici su odgovorni za zaštitu vjerodajnica svog računa. Preporučuje se redovito ažuriranje lozinki i korištenje dvofaktorske provjere autentičnosti (ako je dostupna). Korisnici moraju obavijestiti Zapporiu odmah nakon što postanu svjesni bilo kakvog kršenja sigurnosti ili neovlaštenog korištenja njihovog računa.

Jedan račun po korisniku: Dvostruki računi su zabranjeni bez izričitog dopuštenja, osmišljeni za sprječavanje prijevare i održavanje integriteta unutar Platforme.

Neprenosivost: Računi i korisnički ID-ovi osobni su za vlasnika računa i ne mogu se prenositi ili prodavati trećim stranama. Svaki takav pokušaj može rezultirati trenutačnim ukidanjem računa.

Odgovornost za upravljanje i održavanje profila je u potpunosti na vlasniku profila. Pružatelj usluge će osigurati tehničke preduvjete za sigurno i kvalitetno upravljanje profila. Pružatelj usluge zadržava pravo provjere, deaktivacije ili brisanja profila u slučaju neprimjerenog korištenja. Registracija, kreiranje profila i prijava na stranicama nisu uvjet za korištenje osnovnih usluga kao što je kupnja u webshopu.

Autorska prava

Svi sadržaji i materijali na ovoj web stranici su vlasništvo Zapporia ili se koriste uz odobrenje njihovih originalnih vlasnika. Kopiranje za komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez prethodne pismene suglasnosti pružatelja usluge.

Dopune i izmjene

S obzirom da Zapporia konstantno mijenja svoju ponudu, moguće su promjene ili ažuriranja ovih uvjeta poslovanja bez prethodne najave. Stoga Vam preporučujemo redovitu provjeru ovih uvjeta i odredbi.

Preuzmi opče uvjete poslovanja: PDF dokument

Moja košarica
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još ništa niste odabrali.